Ο Περί Πιστοποιούντων Υπαλλήλων Νόμος του 2012 (165(Ι)/2012) Καθήκοντα-Υποχρεώσεις Πιστοποιούντων Υπαλλήλων
Ο πιστοποιών υπάλληλος με τον διορισμό του από τον Υπουργό Εσωτερικών, εξουσιοδοτείται να πιστοποιεί μόνο υπογραφές ή σφραγίδες σε οποιοδήποτε έγγραφο που του παρουσιάζεται, χωρίς να πιστοποιείται το περιεχόμενο του εγγράφου.
Η πιστοποίηση υπογραφής ή σφραγίδας γίνεται με την τοποθέτηση της υπογραφής ή της σφραγίδας του πιστοποιούντος υπαλλήλου πάνω στο έγγραφο που του παρουσιάζεται, δεδομένου ότι η διαδικασία υπογραφής και σφράγισης του συναλλασσόμενου γίνεται στην παρουσία του.
Πιστοποιείται μόνο η υπογραφή του συναλλασσόμενου που υπογράφει ενώπιον του πιστοποιούντος υπαλλήλου και ουδεμία ευθύνη φέρει ο πιστοποιών υπάλληλος για το περιεχόμενο του εγγράφου.
Δεν πιστοποιείται υπογραφή ή σφραγίδα, εκτός εάν το κείμενο του εγγράφου είναι ευανάγνωστο, συνεχές και χωρίς απάλειψη, περιγραφή, κενό ή διάστημα.
Το έγγραφο στο οποίο πιστοποιείται η υπογραφή ή η σφραγίδα από τον πιστοποιών υπάλληλο, θα πρέπει να είναι χαρτοσημασμένο σύμφωνα με το άρθρο 34 του Περί Χαρτοσήμων Νόμου αρ. 19 του 1963 και τους Τροποποιητικούς Νόμους 38/ 72 και 173/(Ι) / 2012.
Δικαιώματα καταβάλλονται για κάθε υπογραφή ή σφραγίδα που θα πιστοποιείται σύμφωνα με το Άρθρο 10 (1) του Περί Πιστοποιούντων Υπαλλήλων Νόμου
Σε περίπτωση που πιστοποιών υπάλληλος καλείται να πιστοποιήσει υπογραφή ή / και σφραγίδα σε τόπο ή περιοχή άλλο από την έδρα του, τα δικαιώματα που καταβάλλονται αυξάνονται για κάθε τέτοια υπογραφή ή σφραγίδα.